Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έξοδος στο Kitchen Bar

Έξοδος στο Kitchen Bar
Νομίζω πως το Kitchen Bar σαν χώρος δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, είτε το επισκεφθεί κανείς καλοκαίρι, είτε χειμώνα, η θέα της αμφιθεατρικής Θεσσαλονίκης από το λιμάνι είναι μοναδική. Το εσωτερικό του πετυχαίνει κάτι που ελάχιστοι χώροι το έχουν πετύχει. Παρόλο που πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μαγαζί, δεν σ' αφήνει σε καμία περίπτωση την αίσθηση του "ξένου" ή του άχαρου, το αντίθετο μάλιστα, η διαρρύθμιση είναι τέτοια που κάνει τον χώρο να "γεμίζει" όσο χρειάζεται. Ίσως η κεντρική εκτεθειμένη κουζίνα σε συνδυασμό με την πέτρα και το ξύλο στους τοίχους να συμβάλουν πολύ σ' αυτό. Επίσης, ιδιαίτερα θετική εντύπωση αφήνει το γεγονός πως ήταν σχεδόν πλήρες Τρίτη βράδυ, με νεαρό ως επί το πλείστον κόσμο. Όσο για την καθαριότητα, θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.
 Κάπου εδώ τελειώνουν και τα θετικά της πρόσφατης εξόδου. Το προσωπικό είχε ένταση και άγχος πράγμα που φυσικά φαινόταν από χιλιόμετρα και με προτεραιότητα να ξεμπερδεύει, παρά να εξυπηρετεί τον πελάτη. Η αναμονή ήταν αρκετά μεγάλη και αν αναλογιστεί κανείς το κόστος του κάθε πιάτου, δεν ήταν αυτό που λέμε "το καλό πράγμα αργεί". Μάλλον το μέτριο πράγμα αργεί τελικά...Θα πρέπει εδώ να τονιστεί πως η εκτίμηση του φαγητού και της εξυπηρέτησης γίνεται πάντα σε συνάρτηση με το κόστος.
 Τέλος, το Kitchen Bar είναι ένα από τα εστιατόρια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του φεστιβάλ γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, "Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 ευρώ". Το moto αυτό ισχύει μόνο αν για εσάς "menu" είναι ένα σουβλάκι με πατάτες και ένα αναψυκτικό. Φυσικά και σε μια παρέα 4 ατόμων, όπως η δική μας, δεν το προτίμησε κανείς.

+ ο χώρος, η καθαριότητα, η αίσθηση: "ήρθες σε γαμάτο bar-restaurant"
- not value for money, μπορεί κανείς να απολαύσει πολύ καλύτερο φαγητό και σέρβις με minimum 25€/άτομο


Ετυμηγορία: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου